Pon – Pet: 8.00 – 16.00

Hidroizolacija

Strokovnjaki iz podjetja Hidrobran smo posebej usposobljeni za izvedbo hidroizolacij streh, ravnih streh in balkonov. Naš postopek zaščite pred vdorom vode ali vlage temelji na uporabi bitumna, poleg omenjenega pa smo odlično usposobljeni tudi za izvajanje kesonske hidroizolacije (Bituthene, Preprufe) in uporabo tekočih membran Triflex.

Zavedamo se, da je za uspešnost postopka ključnega pomena tudi uporaba kakovostnega materiala, od katerega je odvisna obstojnost hidroizolacije. Prav zaradi tega material naročamo pri preverjenih dobaviteljih.

Z znanjem in dolgoletnimi izkušnjami na hidroizolacijskem področju želimo svojim strankam omogočiti najoptimalnejše rešitve, ki jih načrtujemo glede na specifike posameznega objekta. Ker smo prepričani v svojo odličnost na tem področju in želimo, da izvedba služi svojemu namenu mnogo let po zaključku del, strankam ponudimo tudi garancijo.

Sanacija, hidroizolacija bitumenskih streh z EPDM membrano

Tesnjenje strehe je pomemben dejavnik vsake stavbe, zato mora biti tudi hidroizolacija strehe brezhibna. S tehničnega vidika je veliko bolj zahtevna izvedba ravnih streh, kjer je potrebno poskrbeti, da voda v nobenem primeru ne prodre v objekt, tudi po več letih uporabe.

 

Kaj je EPDM membrana?

Za izvedbo ravnih streh že več let uporabljamo EPDM membrano. Gre za enoslojno hidroizolacijsko membrano brez šivov, ki je izdelana na osnovi gumijastega polimera EPDM z dodatkom industrijskih saj. Odlikujejo jo vrhunske mehanske lastnosti, kot je na primer dobra natezna trdnost in visoka elastičnost.

EPDM membrana je vzdržljiva tudi v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah in ima izjemno dolgo življenjsko dobo tudi do 40 let. Njena največja posebnost pa je v tem, da je izjemno lahka in se polaga v enem kosu.

 

Prednosti izvedbe hidroizolacije streh z EPDM membrano

Že v uvodu smo zapisali, da je izdelava ravne strehe tehnično zelo zahtevna in se vsaka napaka hitro maščuje v velikih stroških sanacije. Zato je iskanje najbolj optimalnih rešitev na področju hidroizolacije streh postalo naše glavno poslanstvo.

Za izvedbo ravnih streh uporabljamo le najbolj kakovostne materiale, s pomočjo katerih je hidroizolacija najbolj učinkovita. Eden od teh je tudi EPDM membrana, ki ima ogromno prednosti:

  • 100% vodoodpornost in tesnjenje

V zadnjih letih so se za hidroizolacijo streh uporabljali bitumenski trakovi. Čeprav so izjemno učinkoviti, pa je njihova največja slabost v tem, da lahko z leti uporabe začnejo na spojenih delih puščati.

To slabost najbolje odpravlja hidroizolacija z uporabo EPDM membrane, ki omogoča možnost izvedbe ravnih streh brez stikov oziroma z minimalnim številom preklopov. Večino spojev in detajlov se v tem primeru izdela že vnaprej v tovarni z vročim lepljenjem. Ti šivi so 100% vodoodporni, kar pomeni, da zagotavljajo najboljše tesnjenje in zaščito pred vdorom vode in vlage.

 

  • Hitra izvedba v dogovorjenih rokih

Največja posebnost EPDM membrane je v tem, da je izdelana po meri in nam omogoča polaganje v enem kosu. Ker se stiki in detajli izdelajo že pred tem v tovarni, jo na kraju le še položimo, zato je izdelava ravne strehe bistveno hitrejša in skrajša čas vgradnje.

Dobro se zavedamo, da je izdelava ravne strehe v rokih za naše stranke ključnega pomena. To je še posebej pomembno pri izdelavi ravnih streh večjih dimenzij, različnih oblik in sanaciji obstoječih bitumenskih streh. V tem primeru je EPDM membrana najboljša hidroizolacija za ravne strehe.

  • Dolga življenjska doba

Kadar se sprašujemo o tem, kakšna naj bo kakovostna hidroizolacija ravne strehe, cena ne bi smela biti omejitveni dejavnik. Čeprav je izvedba ravne strehe z uporabo EPDM membrane nekoliko dražja, pa je njena pričakovana življenjska doba tudi do 40 let.

Zahvaljujoč svojim lastnostim je EPDM membrana, bolj kot katerikoli drugi materiali, ki se uporabljajo za izvedbo ravnih streh, odporna na točo in druge zahtevne vremenske pojave. Če pa k temu dodamo še 100% vodotesnost, je več kot očitno, da vam bo takšna ravna streha dolgo služila.


Hidroizolacija različnih vrst in oblik bitumenskih streh

EPDM membrana je vsestransko uporabna. Njene edinstvene lastnosti pripomorejo k temu, da jo uporabljamo pri izdelavi hidroizolacije različnih vrst in oblik streh:

  • hidroizolacija ravnih streh in streh z majhnim naklonom,
  • hidroizolacija mehansko pritrjenih ali lepljenih streh,
  • hidroizolacija streh z lahko konstrukcijo, kot so nadstreški garaž in teras,
  • hidroizolacija balkona.

Hidroizolacija z EPDM membrano je odlična rešitev za vse novogradnje. Prav tako pa jo uporabljamo v situacijah, kjer je potrebna sanacija bitumenskih streh, saj je izvedba hitra in učinkovita, stroški sanacije pa zato toliko manjši.

Reference

Oglejte si reference hidroizolacij.